Goedkope-licentie.nl

Nieuws

De verschillen tussen Microsoft Windows 10 Home en Pro

Hoewel je denkt dat de Pro versie van Microsoft Windows 10 alleen voor zakelijk gebruik is, is het soms toch erg handig om thuis de Pro versie te hebben. De voornamelijk verschillen zitten in de beveiliging van het besturingssysteem. Daarnaast is de Pro-versie van Windows voorzien van Bitlocker om de data op de harde schijf veilig op te slaan maar is deze versie van Windows ook voorzien van Microsoft Update for Business.

Mocht je op afstand gebruik willen maken van het Remote Deskop protocol op de computer dan zit je toch echt vast aan Microsoft Windows 10 Pro. Hiervoor zijn natuurlijk voor het consumenten gebruik oplossingen als bijvoorbeeld *de gratis versie van Teamviewer of Anydesk beschikbaar. Toch kan het prettig zijn om een stabiele en snellere verbinding op te bouwen met het Remote Desktop protocol.

Virtualisatie

Wil je spelen met Virtuele machines? Dan is Hyper-V alleen beschikbaar op Windows 10 Pro. Ook hier zijn natuurlijk alternatieven voor zoals Oracle Virtualbox of VMware Workstation.

Naast Microsoft Windows 10 Professional kan Hyper-V ook gebruikt worden op alle Microsoft Windows Server versies.

windows 10 systeemvereisten
windows 10 laptop

Windows 10 Pro / home

 

 Pro

Home

Startmenu

Ja

Ja

Cortana

Ja

Ja

Windows Store Apps

Ja

Ja

Windows Ink

Ja

Ja

Windows Hello

Ja

Ja

Programma’s buiten de Windows Store

Ja

Ja

Hyper-V

Ja

Nee

BitLocker

Ja

Nee

Microsoft Update for Business

Ja

Nee

Remote Desktop

Ja

Nee

Assigned Access

Ja

Nee

Goedkope Licentie

windows 10 Minimale vereisten

De minimale vereisten voor de computer om het laatste besturingssysteem van Microsoft te draaien hebben wij ook op een rijtje voor je gezet. Let op: voor een optimale gebruikservaring is een krachtiger systeem aanbevolen.

Processor: Minimaal 1Ghz
RAM: Minimaal 1GB
Beschikbare schijfruimte: 16GB
voor 32Bits en 20GB voor 64Bits.
Grafische kaart: DirectX9 of nieuwer
Beeldscherm: 800×600 pixels

De regels betreft een tweedehands windows 10 licentie

De software moet legaal gekocht zijn. Het mag dus niet om valse kopieën gaan maar het moet echt de geldige licentie zijn. Dit gaat alleen om licenties die voor onbepaalde tijd zijn verkocht. Indien u licenties koopt van goedkope-licentie.nl kunt u ervan uit gaan dat wij de regels naleven. 

Hiernaast mag een software licentie ook niet in delen worden verkocht. Stel dat u de helft van de tijd een laptop en voor de andere helft een pc gebruikt? Dan moet u twee licenties aanschaffen.

Ten slotte mogen de licenties ook niet meer gebruikt worden door de verkopende partij.